Wednesday, November 13, 2013

Τα «τσιεκκούθκια» των πρώην και των νυν – Ίδιο έργο, άλλοι πρωταγωνιστές

 

 

Στο ίδιο έργο θεατές οι Κύπριοι πολίτες; Φαίνεται πως το σύνδρομο με τα «τσιεκκούθκια» είναι δύσκολο να θεραπευθεί. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τις λίστες που φτάνουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων από Υπουργεία για παραχώρηση χρηματικής βοήθειας σε κοινότητες και σωματεία, αλλά και για την επιχορήγηση χοροεσπερίδων και φεστιβάλ.

Σύμφωνα, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του σημερινού «Φιλελεύθερου», τα «τσιεκκούθκια» που μοιράζουν Υπουργοί τελούν υπό την αίρεση της Βουλής, καθώς θα πρέπει να ανάψει το πράσινο φως για αποδέσμευση των κονδυλίων.

Υπενθυμίζεται –για όσους και όσες έχουν κοντή μνήμη– πως ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ως αντιπολίτευση είχαν επικρίνει σφόδρα την κυβέρνηση Χριστόφια για τις επιταγές που μοίραζε σε κοινοτικά συμβούλια και σωματεία. Εντούτοις, στο τέλος όλα τα κόμματα της Βουλής έδωσαν τη συγκατάθεση τους και αποδεσμεύτηκαν τα κονδύλια.

Σήμερα και πάλι, χωρίς κριτήρια ή στόχευση αυτής της χρηματικής βοήθειας, Υπουργοί μοιράζουν «τσιεκκούθκια» από τους προϋπολογισμούς των Υπουργείων τους και τυγχάνουν έγκρισης από το υπουργείο Οικονομικών, άγνωστο αν γίνεται έλεγχος κατά πόσο οι αποδέκτες των κονδυλίων έλαβαν ήδη χρηματική βοήθεια και μάλιστα από διαφορετικά υπουργεία.

Σύμφωνα με τις λίστες που κατατέθηκαν στη Βουλή, ο Υπουργός Γεωργίας μοίρασε €47.050, μεταξύ άλλων για ανάγκες ετήσιου χορού, πασχαλινής εκδήλωσης, για στήριξη αγροτών συγκεκριμένη κοινότητας κ.ά. Με τη σειρά του ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος μοίρασε €112.211 ως οικονομική βοήθεια σε 33 κοινότητες. Μάλιστα, σε μία περίπτωση οι δύο Υπουργοί «ταυτίστηκαν» δίνοντας €7.000 ο κ. Κουγιάλης και 3.000 ο κ. Χάσικος για την ίδια πολιτιστική εκδήλωση.
http://www.newsit.com.cy

No comments:

Post a Comment