Wednesday, November 13, 2013

Ο Μιλτής ξαναχτυπά! – Διεκδικεί αποζημιώσεις €3 εκατ. για την Πλατεία Ελευθερίας

 

 

Επιπλέον ζητάει 552 ημέρες παράταση για να παραδώσει τα έργα
- Δήμος Λευκωσίας: Η ευθύνη βαραίνει τον εργολάβο – Ενεργοποιήθηκε ρήτρα που κόβει €200.000 μηνιαίως από τον Νεοφύτου
- Χριστόφιας – Πανεπιστήμιο Κύπρου – Δήμος Λευκωσίας: το τριπλό «χτύπημα» αποζημιώσεων

Μετά τις €600.000 που ζητούσε από τον τέως ΠτΔ Δημήτρη Χριστόφια για κατασκευαστικές εργασίες στην κατοικία του στην Έγκωμη, αλλά και την ανακαίνιση του εξοχικού του στο Κελλάκι, μετά τα επιπρόσθετα €3,5 εκατ. που αξίωνε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως αποζημίωση για εργασίες στο κτίριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου… «ξαναχτυπά» διεκδικώντας αποζημίωση ύψους €3 εκατ. από τον Δήμο Λευκωσίας για τις εργασίες της εταιρείας του στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η απαίτησή του βασίζεται στον ισχυρισμό ότι για τις καθυστερήσεις όσον αφορά την υλοποίηση των έργων στην Πλατεία ευθύνεται ο αρχιτέκτονας του Δήμου και επιπλέον απαιτεί 552 ημέρες παράτασης για την παράδοση των έργων.
Από πλευράς Δήμου Λευκωσίας, οι απαιτήσεις θεωρούνται παράλογες, ωστόσο η δημοτική Αρχή θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι οι καθυστερήσεις βαραίνουν τον εργολάβο και γι’ αυτό τον λόγο ενεργοποιήθηκαν ρήτρες του συμβολαίου που προβλέπουν αποκοπή €200.000 μηνιαίως από την αμοιβή του εργολάβου.

Παράλληλα, στον Δήμο Λευκωσίας υποστηρίζουν ότι οι απαιτήσεις Νεοφύτου θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή συνέχιση των εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας, με το ενδεχόμενο να ανασταλούν αυτές να είναι πλέον ορατό.

Να σημειωθεί πως το έργο συγχρηματοδοτείται και τα οικονομικές διαφορές έφτασαν σε γνώση του Γραφείου Προγραμματισμού και της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων, που συζητούν το ενδεχόμενο παράτασης, όχι όμως και της καταβολής των απαιτήσεων του Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Συγκεκριμένα, ο εργολάβος ζητά να παραδώσει τη γέφυρα που ενώνει την εντός των τειχών πόλη με τη λεωφόρο Ευαγόρου στις 6/2/2014, καθώς η προηγούμενη ημερομηνία παράδοσης -6/2/2013- έχει παρέλθει, ενώ όσον αφορά τον χώρο στάθμευσης της λεωφόρου Ομήρου και τα έργα στην Πλατεία ζητά παράταση μέχρι τις 20/9/2014, δηλαδή 1,5 χρόνο μετά την ημερομηνία που είχε αρχικά καθοριστεί.
http://www.newsit.com.cy

No comments:

Post a Comment