Tuesday, March 4, 2014

Γαρίδες τεπάν (Ebi Teppan)

     Βάζετε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας teppanyaki και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (σημείωση: το σκόρδο και το τζίντζερ πρέπει να τα έχετε πολτοποιημένα). Σε άλλο μπολ βάζετε τις γαρίδες με το αλάτι, πιπέρι, κορν φλάουερ και το λάδι σησαμιού και τις αφήνετε να μαριναριστούν. Ψήνετε τις γαρίδες για 3 λεπτά σε πλάκα teppanyaki (ή σε επίπεδη εστία ή σε μεγάλο τηγάνι). Συνεχίζετε με το ψήσιμο των λαχανικών και τα σβήνετε με τη σάλτσα teppanyaki.

Yλικά
7 μεγάλες γαρίδες (16/20) κομμένες σε στυλ πεταλούδας,
αλάτι, πιπέρι,
κορν φλάουερ,
λάδι σησαμιού,
200 γρ. ανάμικτα λαχανικά (κρεμμυδάκι, κινέζικο λάχανο, πιπεριές, καρότο, κολοκυθάκι, μανιτάρια σιτάκε).
Για τη σάλτσα teppanyaki 
1 κουταλάκι τζίντζερ,
1 κουταλάκι σκόρδο,
2 κουτάλια σόγια,
½ κουταλάκι ζάχαρη,
½  κουταλάκι λάδι σησαμιού,
2  κουταλιά mirin (γιαπωνέζικο γλυκό κρασί ρυζιού),
½  κουταλάκι καβουρδισμένο σουσάμι. 

http://www.philenews.com

No comments:

Post a Comment