Tuesday, January 7, 2014

Αυτός είναι ο Έλληνας που πούλησε εφαρμογή στην Apple και έγινε εκατομμυριούχος!


«Πολλά – πολλά εκατομμύρια δολάρια», εκτιμάται ότι έβαλε στον λογαριασμό του ο Έλληνας ομογενής,
Γιάννης Παπανδριόπουλος, ο οποίος πούλησε στην Apple την εφαρμογή SnappyCam!

Ο 35χρονος άντρας, που ζει στο Σαν Φρανσίσκο και είναι κάτοχος PhD από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, κατάφερε να βάλει τα γυαλιά στην εταιρία, η οποία αναγκάστηκε να ρίξει πολύ «χρυσό» στα πόδια του για να εξαγοράσει την εφαρμογή του.

Σύμφωνα με τον Αυστραλιανό τύπο ο κ. Παπανδριόπουλος ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από την ηλικία των 12 ετών.

Το «μικρόβιο» έχει κολλήσει από τον πατέρα του, ο οποίος σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στην Ελλάδα, πριν εγκατασταθεί στην Αυστραλία.

Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος έχει καταφέρει να μετατρέψει το iPhone 5 σε μια πλήρη φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβήξει 20 με 30 ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, σημαντικά ταχύτερα δηλαδή από την εγγενή λειτουργία (burst mode) του iPhone, ενώ στόχος του είναι να εφαρμόσει μια μέθοδο, η οποία, όπως ισχυρίζεται, θα κάνει το ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο!

Και μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι γνωστός, όμως στην Αυστραλία θεωρείται κορυφαίος στο είδος του και έχει ήδη βραβευτεί από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Το 2007 η εφημερίδα «The Age» κατέταξε τον Παπανδριόπουλο μεταξύ των εκατό κορυφαίων προσωπικοτήτων της χρονιάς.

Το σίγουρο είναι ότι με τόσα εκατομμύρια, που εκτιμάται ότι θα έχει πλέον στον λογαριασμό του, μπορεί να δουλεύει από… χόμπι!

No comments:

Post a Comment