Monday, September 30, 2013

7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά το φαγητό

http://photos1.blogger.com/blogger/4447/993/1600/full_Hayley.jpg



Αυτά είναι επτά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά το φαγητό...



-Μην καπνίσετε: Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαϊ ισούται με 10! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.




- Μην φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.

- Μην πιείτε τσάι: Διότι τα.... φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως. Η ουσία αυτή θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες.


- Μην χαλαρώσετε τη ζώνη/Μην ξεκουμπώσετε ρούχα: Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.


- Μην κάνετε μπάνιο: Θα αυξήσει τη κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο σώμα, οπότε θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στο στομάχι. Με αυτό το τρόπο η πέψη εξασθενεί.

- Μην περπατήσετε/Μην περιφέρεστε: Πάντα ακούγαμε πως μετά από ένα γεύμα αν κάνουμε 100 βήματα θα ζήσουμε ως τα 99. Αυτό στη πραγματικότητα δεν ισχύει. Το περπάτημα θα αποτρέψει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.

- Μην κοιμηθείτε αμέσως: Δε θα γίνει σωστή πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις.
 

newsbomb.gr
- See more at: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

O κίνδυνος της αφυδάτωσης

O κίνδυνος της αφυδάτωσης
Το νερό αποτελεί τα 2/3 του βάρους μας και η αναλογία του στο σώμα μας αλλάζει ανάλογα με το ποσοστό σωματικού λίπους, το φύλο και την ηλικία.. Περίπου 55% με  60% για τους άντρες και 45% με 55% για τις γυναίκες του σώματος μας αποτελείται από νερό. Ο λόγος για το ψηλότερο ποσοστό νερού στους άντρες οφείλεται στο ότι οι άντρες έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα και οι μυς συγκρατούν περισσότερο νερό παρά το λίπος. Επίσης οι αθλητές περιέχουν στο σώμα τους κατά μέσο όρο 5-10% περισσότερο νερό καθώς έχουν αυξημένο μυικό ιστό. Το νερό γεμίζει σχεδόν κάθε κύτταρο και χώρο μεταξύ τους και σχεδόν όλες οι βιοχημικές ενέργειες συμβαίνουν στο νερό. Επίσης το νερό συμβάλει ενεργά σε αυτές τις ενέργειες.
Μερικές από τις λειτουργίες του νερού μέσα στο οργανισμό μας είναι ότι λειτουργεί σαν διαλυτής αφού προσφέρει το βασικό υγρό για όλες τις χημικές επεξεργασίες που γίνονται μέσα στο σώμα μας. Μεταφέρει ουσίες, σχηματίζει, κατασκευάζει και ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματος.  Παράλληλα είναι απαραίτητο για την κυκλοφορία του αίματος, τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης, την πέψη, και την ομαλή εγκεφαλική λειτουργία.
Το νερό προσλαμβάνεται και αποβάλλεται από τον οργανισμό μας με διάφορους τρόπους και ελέγχεται από βασικούς μηχανισμούς όπως η δίψα και διάφορες ορμόνες. Μπαίνει στον οργανισμό μας σαν υγρό που πίνουμε, από το νερό που βρίσκεται στα φαγητά και σαν προϊόν που δημιουργείται από τη καύση άλλων θρεπτικών συστατικών. Αποβάλλεται από το κορμί μας μέσω των νεφρών, του δέρματος, των πνευμόνων και των κοπράνων. Ένα ποσοστό νερού πρέπει να αποβάλλεται από το οργανισμό μας μέσω των ούρων έτσι ώστε να μεταφερθούν έξω από το σώμα μας διάφορα προϊόντα που δεν χρειάζονται. Αυτό ονομάζεται αναγκαστικό χάσιμο νερού αφού είναι αναγκαίο για τη επιβίωση μας αλλά και για καλή υγεία.
Αν και είναι γνωστό πόσο ωφέλιμο είναι το νερό για τη καλή υγειά, πολύ λίγος κόσμος πραγματικά παίρνει τόσο νερό όσο χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός. Έτσι οδηγούμαστε στην αφυδάτωση. Αφυδάτωση κινδυνεύουμε να πάθουμε αν χάσουμε μεγάλη ποσότητα νερού, χωρίς να την αναπληρώνουμε εγκαίρως. Είναι μια διαταραχή του ισοζυγίου νερού του οργανισμού μας που εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα όπως την απλή μείωση της αντοχής και την αδικαιολόγητη κόπωση μέχρι τα λιποθυμικά επεισόδια και ολική κατάρρευση. Επίσης,  η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη πνευματική και φυσική μας απόδοση αφού ακόμα και το παραμικρό χάσιμο νερού επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία των μυών και προκαλεί κούραση. Άλλα συμπτώματα αφυδάτωσης είναι χάσιμο όρεξης για φαγητό, ξηρό δέρμα, πόνος στο στομάχι, ζαλάδα, πονοκέφαλος, ξηρό στόμα, ξηρός βήχας και κίτρινα ούρα.
Πρέπει λοιπόν να καταναλώνουμε  νερό καθολη τη διάρκεια της μέρας  και να μη βασιζόμαστε στο αίσθημα της δίψας. Το αίσθημα της δίψας δημιουργείται όταν έχουμε ήδη αφυδατωθεί. Συστήνεται 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα ή 4 ποτήρια νερό για κάθε 1000 θερμίδες που καταναλώνουμε. Αν γυμνάζεστε τότε καλά θα ήταν να πίνετε 2 ποτήρια νερό πριν την άσκηση, λίγο νερό κάθε 15-20 λεπτά κατά την διάρκεια της άσκησης, και 2 ποτήρια στο τέλος της άσκησης. 

http://inshape.com.cy

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Νέα μελέτη υπολογίζει ότι μόνο στον γαλαξία μας υπάρχουν 15-30 δισ. κατοικήσιμοι πλανήτες

Τα επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια παρέχουν πλέον σε καθημερινή βάση ένα τεράστιο αριθμό νέων εικόνων και δεδομένων από το Σύμπαν. Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες μελετώντας....


 κάθε φορά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν προχωρούν σε υπολογισμούς και εκτιμήσεις για τον αριθμό των πλανητών τόσο στο Σύμπαν όσο και ειδικότερα στον γαλαξία μας. Ορισμένες εξ αυτών επικεντρώνονται στον αριθμό των πλανητών που έχουν μέγεθος ή συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Γης.

Ειδικοί έκαναν για λογαριασμό της επιθεώρησης «New Scientist» ένα νέο υπολογισμό με βάση τα δεδομένα που παράσχει καθημερινά η αποστολή Kepler η οποία αναζητά πλανήτες στον γαλαξία μας. Η νέα μελέτη προσπαθεί να προσεγγίσει τον πιθανό αριθμό των πλανητών με συνθήκες ευνοϊκές προς τη ζωή, με απλά λόγια πλανήτες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν κάποτε τόπο κατοικίας των ανθρώπων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς οι κατοικήσιμοι πλανήτες στον γαλαξίας μας είναι 15-30 δισ.

«Πόσοι από αυτούς τους κόσμους φιλοξενούν ζωή; Δεν το γνωρίζουμε. Όμως αν είμαστε μόνοι στον γαλαξία μας αυτό δεν θα οφείλεται στην έλλειψη φιλόξενων για τη ζωή χώρων» αναφέρουν οι ειδικοί που έκαναν την μελέτη.

http://planet-greece.blogspot.com

Greeklish, μια διφορούμενη συνήθεια…

Καλό ή kalo, κάτι ή kt, tpt ή τίποτα; Το φαινόμενο greeklish είναι γεγονός, και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Διαβάστε παρακάτω και επιλέξτε ανάμεσα στο σωστό και το lathos.
Άρθρα, εκπομπές, blogs, chatrooms, εφημερίδες ασχολούνται με το μέγεθος που έχει πάρει η χρήση των greeklish και τις επιπτώσεις που έχει στην Ελληνική γλώσσα. Η έρευνά μου ξεκίνησε πληκτρολογώντας στην τρισμέγιστη μηχανή αναζήτησης Google τη λέξη greeklish. Ξαφνιάστηκα, βλέποντας ως εναλλακτικές επιλογές αναζήτησης της google μηχανής, τα εξής: greeklish translator, greeklish converter, greeklish to greek. Αμέσως άρχισα να αναρωτιέμαι φωναχτά, «καλέ, από πότε υπάρχουν ειδικές “μηχανές” μετατροπής και μετάφρασης από greeklish σε απλά ελληνικά;». Αυτοί που γράφουν με greeklish έχουν ξεχάσει (μάλλον) πώς να γράφουν σωστά Ελληνικά ή δυστυχώς βαριούνται τα Ελληνικά, πράγμα πολύ χειρότερο.
Τα greeklish ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ως απόρροια της αδυναμίας των πρώτων υπολογιστών να αναγνωρίσουν την ελληνική γραμματοσειρά. Oι χρήστες των υπολογιστών και ειδικότερα του ίντερνετ έπρεπε, για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν στέλνοντας ένα email, να δημιουργήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο γραφής. Έτσι, άρχισε να χρησιμοποιείται το λατινικό αλφάβητο γνωστό σήμερα και ως greeklish. Αυτός ο τρόπος ήταν λειτουργικός, εύχρηστος και κατανοητός από όλους τους χρήστες. Η αλήθεια είναι, όμως, πως αυτό δεν κράτησε πολύ καθώς μετά από λίγα χρόνια προστέθηκε η Ελληνική γλώσσα στην ηλεκτρονική της μορφή (font). Αυτό δεν εμπόδισε τη χρήση των greeklish η οποία συνέχισε να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί πολύ απλά μας «βολεύει».
Ας δούμε τα λεγόμενα «θετικά» και «αρνητικά» του φαινομένου-μάστιγα των greeklish:
Θετικά:
- Γλιτώνεις χρόνο.
- Δεν μπορείς να κάνεις ορθογραφικά και συντακτικά λάθη γιατί απλά δεν υπάρχουν ανάλογοι κανόνες.
- Μπορείς να συνεννοηθείς άνετα με τους φίλους σου και οι γονείς σου να μην καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα.
- Είσαι “in” και “cool”.
- Γράφεις σε οποιαδήποτε συσκευή χωρίς καμία δυσκολία και περιορισμούς π.χ. υπολογιστή, κινητό, ipad κ.λπ.

Αρνητικά:
- Ξεχνάς πώς να γράφεις στα απλά ελληνικά. Δηλαδή, κάνεις ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανατρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι στο Google ή απλά στο κινητό σου –στο T9– για να δεις τη σωστή ορθογραφία μιας λέξης. Κατάντια! Εν κατακλείδι, με τα greeklish κινδυνεύουμε να κάνουμε λάθη σε επίσημα κείμενα (εργασίες, βιογραφικό) και να γίνουμε εντελώς ρεζίλι. Κι άντε μετά να σε πιστέψει ο εργοδότης ή ο καθηγητής (καλά, κι αυτοί κάνουν λάθη) πως εσύ δεν είσαι ανορθόγραφος…
- «Πτωχεύει» και υπεραπλουστεύεται το λεξιλόγιο καθώς πολλές ελληνικές λέξεις δεν χρησιμοποιούνται λόγω «συντόμευσης» του λεξιλογίου των greeklish. t kns? (τι κάνεις;), tespa (τέλος πάντων), kl (καλά)
- Αλλάζουν η μορφή και τα χαρακτηριστικά της γλώσσας.
- Η εκτεταμένη χρήση των greeklish εκτός από ανορθογραφία μπορεί να προκαλέσει και δυσλεξία
- Εξασθενεί, έστω και έμμεσα, η εθνική μας ταυτότητα.
- Στη γραφή τους τα greeklish είναι αρκετά εύκολα, στην ανάγνωσή τους, όμως, είναι δυσανάγνωστα και κουραστικά –πολλές φορές– ακόμα και για τους πιο φανατικούς υποστηρικτές τους. Σαφώς, δεν αναφέρομαι στο chat του facebook αλλά σε μεγάλα κείμενα που εμπεριέχουν σημαντικά νοήματα.
Αξιόλογοι άνθρωποι του πολιτικού και του ακαδημαϊκού κόσμου έχουν τοποθετηθεί επάνω στο ζήτημα “greeklish”. Ένας από αυτούς είναι ο γνωστός σε όλους μας, καθηγητής γλωσσολογίας, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος μιλώντας στα Χανιά σε ημερίδα του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου για τη γλώσσα ανέφερε: «Εγώ θα έλεγα στον κόσμο που μας ακούει: “τη γλώσσα και τα μάτια σας’’. Θα έλεγα ότι σε ημέρες κρίσης θα πρέπει να σκύψουμε σε ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτός ο τόπος, που είναι ο πολιτισμός μας, η παράδοσή μας και με τον πιο εύγλωττο τρόπο, η γλώσσα μας. Δεν είναι απλό εργαλείο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας, είναι η σκέψη μας, είναι η νοοτροπία μας, είναι η ταυτότητά μας. Πάνω απ’ όλα η γλώσσα είναι αξία. Τα greeklish είναι ο καλύτερος δρόμος αποξένωσης από την εικόνα της λέξης. Αυτό μπορεί οι νέοι άνθρωποι να το πληρώσουν ακριβά. Έχουμε ελληνικές γραμματοσειρές και μπορούμε, αξιοποιώντας το Διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα, να χρησιμοποιούμε τις ελληνικές γραμματοσειρές που έχουν το προτέρημα να δίνουν την εικόνα της λέξης, το οπτικό ίνδαλμα, και να μας συμφιλιώνουν με την ορθογραφία της λέξης και με τη σημασία της».
Δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο αλλά τα greeklish, σίγουρα κάτι αλλάζουν. Προσωπικά χρησιμοποιώ greeklish και πάρα πολλές φορές «πιάνω» τον εαυτό μου να παθαίνει ένα μίνι μπλακ άουτ και να μην θυμάμαι πώς γράφεται μια λέξη (εντάξει, δεν είμαι καθόλου υπερήφανη για αυτό). Άρα, κάτι πάει στραβά. Δεν είναι κάτι δύσκολο, απλώς για λίγο καιρό επιλέξτε ως γλώσσα γραφής τα Ελληνικά (alt+shift για όσους δε γνωρίζουν) και δείτε πώς «κυλάει». Μπορεί να είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο νομίζετε. Ουσιαστικά, το πρόβλημα δεν είναι τα greeklish αλλά η αλόγιστη και άσκοπη χρήση που κάνουμε απλά και μόνο, επειδή αυτό κάνουν ΌΛΟΙ. Στην τελική «όλα είναι θέμα συνήθειας».

 http://www.foititelia.gr

Ποια είναι τα 87 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση ως το 2020

Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την ώς το 2020 έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ, παρουσιάζοντας το «Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες» που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Ο μηχανισμός που παρουσιάστηκε συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με τις διαφαινόμενες τεχνολογικές, οικονομικές, ρυθμιστικές εξελίξεις και τάσεις σε επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας, σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα και αναλύει τις επιπτώσεις τους στα επαγγέλματα, από πλευράς απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Τα συμπεράσματα επαληθεύονται από ομάδες Εμπειρογνωμόνων και Στελεχών Επιχειρήσεων και ακολουθεί διαβούλευση πριν οριστικοποιηθούν.
Σε αυτή τη φάση, ο μηχανισμός λειτουργεί σε 8 Επιχειρηματικούς Τομείς, που θεωρείται ότι παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία και είναι οι: Τρόφιμα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Δομικά Προϊόντα, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Μέταλλο, Υγεία.
Τα επαγγέλματα που συνδέονται με την ανάπτυξη των κλάδων αυτών, όπως προέκυψαν από τη μελέτη, είναι:
Τομέας της ΕνέργειαςΕνεργειακός Μελετητής
Εξειδικευμένο Στέλεχος σε Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Εξειδικευμένο Στέλεχος σε Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας
Τεχνικός Αυτοματισμών
Τεχνικός Φωτοβολταϊκών Συστημάτων
Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Αυτοματισμών
Σύμβουλος Ενεργειακών Επενδύσεων
Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος
Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας
Εξειδικευμένο Στέλεχος στο Βιοκλιματικό Σχεδιασμό & Κτιριακές Εφαρμογές
Εξειδικευμένο Στέλεχος σε Συστήματα-Δίκτυα Aερίων
Τεχνικός Αιολικών Συστημάτων.
Τομέας των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
Ειδικός Ανάπτυξης Εφαρμογών Κινητής Τηλεφωνίας [Mobile Applications Developer]
Ειδικός Ανάπτυξης Λογισμικού ή Προγραμματιστής [Software Engineer (Developer)]
Αναλυτής Συστημάτων/ Σχεδιαστής Δικτύων [Systems Analyst/ Network Planner]
Αναλυτής Επιχειρησιακών Αναγκών και Διαδικασιών [Business Analyst]
Υπεύθυνος Διαδικτύου [Digital Media Specialist and/or Web Master]
Μηχανικός Δικτύων [Network Engineer]
Σχεδιαστής Ενοποιημένων Συστημάτων [Enterprise and Systems Architect]
Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης Δικτύων [Development and Network Engineering Management]
Υπεύθυνος Ποιότητας Πληροφοριακών Συστημάτων/ Δικτύων [Quality Assurance Manager]
Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων/ Δικτύων [ICT Security Manager]
Μηχανικός Υλικού [Hardware Engineer]
Ειδικός Εφαρμογής Eλέγχων στην Aνάπτυξη Λογισμικού και στην Eγκατάσταση Υλικού [Test Specialist]
Yπεύθυνος Σχεδιασμού Προϊόντων ή/και Υπηρεσιών [Product and/or Services Manager]
Υπεύθυνος Έργων ΤΠΕ [ICΤ Project Manager]
Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων και Κέντρων Δεδομένων [Database & Data Center Administrator]
Υπεύθυνος Πληροφοριακού Συστήματος/ Λειτουργίας Δικτύου [Business Information/Network Manager].


Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων
Υπεύθυνος Μarketing Τροφίμων
Επιστημονικός Σύμβουλος Εταιρειών Τροφίμων
Επιστήμονας R&D
Στέλεχος Εργαστηρίων Ελέγχου Ποιότητας
Υπεύθυνος Νομοθεσίας και Επικοινωνίας
Υπεύθυνος Προμηθειών Α” Υλών
Εξειδικευμένο Στέλεχος Παραγωγής Τροφίμων
Μηχανικός Υποδομών & Συντήρησης.
Τομέας Δομικών Προϊόντων
Εξειδικευμένο Στέλεχος Περιβαλλοντικής Προστασίας – Ανακύκλωσης Δομικών Προϊόντων
Εξειδικευμένο Στέλεχος Διαχείρισης Ποιότητας Δομικών Προϊόντων
Μηχανικός Κατασκευών με έμφαση στη Διαχείριση Ενέργειας
Εξειδικευμένο Στέλεχος Παραγωγής Δομικών Προϊόντων
Στέλεχος Προώθησης και Πώλησης Ενεργειακά Οικονομικών Δομικών Προϊόντων (Green Marketing).
Αρχιτέκτονας Βιοκλιματικής Δόμησης
Στέλεχος Έρευνας και Ανάπτυξης Δομικών Προϊόντων
Εξειδικευμένο Στέλεχος Οικονομίας Δομικών Προϊόντων
Ειδικός Αντιρρύπανσης
Εξειδικευμένο Στέλεχος Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Ειδικών Αποβλήτων (βιομηχανικά κτλ)
Υπεύθυνος Παρακολούθησης Υδάτινων Αποδεκτών και Ποιότητας Πόσιμου Νερού
Σύμβουλος Βιομηχανικής Συμβίωσης σε θέματα Περιβάλλοντος
Οικονομολόγος του Περιβάλλοντος
Ειδικός στον Περιβαλλοντικό Έλεγχο και Πιστοποίηση
Επαγγέλματα Εφαρμογών στον Τομέα του Περιβάλλοντος
Νομικός Περιβαλλοντικών Θεμάτων.
Τομέας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics)
Υπεύθυνος Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Manager)
Υπεύθυνος Μεταφορών (Transportation Manager)
Υπεύθυνος Logistics (Logistics Manager)
Υπάλληλος Logistics (Logistics Coordinator)
Υπεύθυνος Διανομής (Distribution Manager)
Υπεύθυνος Εξαγωγών (Export Manager)
Υπεύθυνος Αποθηκών (Warehouse Manager)
Μηχανικός Logistics (Logistics Engineer)
Υπεύθυνος Σχεδιασμού Ζήτησης (Demand Planner)
Υπεύθυνος Αγορών/Προμηθειών (Purchasing / Procurement Manager)
Υπάλληλος Αποθηκών (Warehouse Coordinator)
Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service Manager).
Εξειδικευμένο Στέλεχος Περιβαλλοντικής Προστασίας – Ανακύκλωσης Προϊόντων Μετάλλου
Μηχανικός Εκμετάλλευσης Μεταλλείων και Ορυκτών Πόρων
Μηχανικός Τεχνολογίας Μεταλλικών Υλικών
Τεχνίτης Κατασκευών Αλουμινίου
Γομωτής
Χειριστής Μηχανημάτων Έργου
Εφαρμοστής, Τεχνίτης – Εφαρμοστής Μηχανημάτων
Ηλεκτρολόγος – Ηλεκτρονικός – Ειδικός Αυτοματισμών
Τεχνίτης Μεταλλικών Κατασκευών
Συγκολλητής και Κόπτης Μετάλλων-Ηλεκτροσυγκολλητής- Οξυγονοκολλητής
Χειριστής Εργαλειομηχανών Κοπής/Μορφοποίησης Μετάλλων.
Τομέας της Υγείας
Χημικός Μηχανικός ή Χημικός -στην Έρευνα και Παραγωγή Φαρμακευτικών και  Παραφαρμακευτικών Προϊόντων
Ιατρός Κλινικός Γενετιστής
Κλινικός Παθολόγoανατόμος (Clinical Pathologist)
Φαρμακοποιός- Φαρμακολόγος
Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας (Ιατρικός έλεγχος- Αξιολόγηση) (Medical Auditor)
Μοριακός Βιολόγος
Κλινικός Φαρμακοποιός
Ιατρός Επείγουσας Ιατρικής (Emergency Doctor-Acute Medicine)
Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων
Νοσηλευτής Γηριατρικής
Πληροφορικός της Υγείας (Health Informatics).


Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του ΣΕΒ Δ.Νικολάου επεσήμανε σχετικά: «Οι σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό με ευρύτερες επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες, τις οποίες όμως το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα δεν παρέχει επαρκώς. Στη σύγχρονη οικονομία η γνώση σε συνδυασμό με την καινοτομία και τη δια βίου εκπαίδευση, αποτελούν το νέο συντελεστή παραγωγής».
Στην εκδήλωση τονίστηκε ακόμη ότι η δυναμική των αλλαγών στον εργασιακό χώρο καθιστά απαραίτητη την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των δεξιοτήτων που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις στο σημερινό και αυριανό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Επισημάνθηκε τέλος ότι παρά τα κονδύλια που έχουν ξοδευτεί τα τελευταία πολλά χρόνια, σήμερα απουσιάζει στη χώρα μας ένας μηχανισμός που να αποτυπώνει τις αναπτυξιακές ανάγκες σε εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες του στελεχιακού δυναμικού.
 http://dosenea.com

Μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα κατά των καρδιακών






Μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα κατά των καρδιακών

Πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων του πλανήτη φαίνεται πως δεν έχουν συνείδηση του πιο απλού πράγματος: πόση ώρα περπατούν καθημερινά, ιδίως με βάδισμα πιο γρήγορο από το κανονικό. Αυτό, όπως αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που γιορτάστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, είναι πολύ κακό, επειδή το περπάτημα -και γενικότερα η σωματική άσκηση- αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσει κανείς τον εαυτό του από τις καρδιαγγειακές παθήσεις, ιδίως από έμφραγμα και εγκεφαλικό.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικά σε έξι χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Ισπανία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία) μεταξύ περίπου 7.400 ενηλίκων άνω των 18 ετών. Όπως προέκυψε, ανάλογα με τη χώρα, το 14% έως 37% των ενηλίκων δεν προσέχουν καθόλου πόση ώρα αφιερώνουν στο βάδισμα κάθε μέρα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς καλεί άνδρες, γυναίκες και παιδιά του πλανήτη να αυξήσουν τη σωματική δραστηριότητά τους, φροντίζοντας τουλάχιστον να περπατούν καθημερινά με ταχύ βήμα.
«Η επίγνωση είναι το πρώτο βήμα για μια υγιή καρδιά. Το να προσέχουμε πόσο περπατάμε, θα έπρεπε να είναι τόσο απλό, όσο το να παρακολουθούμε τι τρώμε», δήλωσε η δρ Κάθριν Τάουμπερτ, επικεφαλής επιστήμονας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καρδιάς. Όπως είπε, χρειάζεται μια μέτριας έντασης άσκηση τουλάχιστον επί 30 λεπτά τη μέρα και σε αυτή εντάσσεται το γρήγορο περπάτημα τουλάχιστον τις πέντε μέρες της εβδομάδας. Αν αυτό γινόταν, τόνισε, «πολλοί πρόωροι θάνατοι θα αποφεύγονταν».
Η έρευνα έδειξε ότι πάνω από τους μισούς ανθρώπους (ποσοστό 55%) στη Γη βαδίζουν λιγότερο από μισή ώρα με ταχύ βήμα καθημερινά. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στις ανεπτυγμένες χώρες από ό,τι στις αναπτυσσόμενες. Όπως όμως επισημαίνει η έκθεση, στην ψηφιακή εποχή είναι πολύ εύκολο να προσέχει κανείς πόσο περπατάει με ένα βηματομετρητή (πεδόμετρο). Όσοι άνθρωποι φοράνε μια τέτοια συσκευή ή διαθέτουν μια ανάλογη εφαρμογή σε κάποια φορητή ηλεκτρονική συσκευή τους, αυξάνουν τη σωματική δραστηριότητά τους κατά 27%.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα μπορεί να μειώσει τον καρδιαγειακό κίνδυνο κατά 11% και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Ακόμα και 15 λεπτά μέτριας σωματικής άσκησης (π.χ. ταχύ περπάτημα) καθημερινά μπορεί να «χαρίσει» έως τρία χρόνια ζωής παραπάνω. Μάλιστα, το γρήγορο βάδισμα καίει περισσότερο λίπος και από το τρέξιμο (τζόκινγκ): έτσι, μια ώρα τρέξιμο την μέρα μειώνει κατά 5% περίπου τον κίνδυνο για την καρδιά, ενώ το αντίστοιχο γοργό βάδισμα μειώνει τον καρδιαγειακό κίνδυνο πάνω από 9%.
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς δημιουργήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς το 2000 για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους, με δεδομένο ότι τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά αποτελούν τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, σκοτώνοντας περίπου 17,3 εκατ. κάθε χρόνο, που αναμένεται να αυξηθούν στους 23,6 εκατ. θανάτους ετησίως ως το 2030. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι περισσότεροι πρόωροι θάνατοι (τουλάχιστον το 80%) θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν οι άνθρωποι έθεταν υπό έλεγχο τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα, ανθυγιεινή διατροφή - παχυσαρκία και σωματική αδράνεια).
 http://www.ikypros.com

Έκκληση Ευρωπαίων νοσηλευτών για διάλογο με ΠΑΣΥΔΥ





Έκκληση Ευρωπαίων νοσηλευτών για διάλογο με ΠΑΣΥΔΥ

Οι Ευρωπαίοι νοσηλευτές καλούν τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη να ξεκινήσει ένα διάλογο με τον κλάδο των νοσηλευτών στην ΠΑΣΥΔΥ, παρά να εισηγείται μέτρα λιτότητας που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και την ποιότητα της περίθαλψης.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νοσηλευτών (EFN), κατά τη Γενική της Συνέλευση στα Σκόπια στις 27 Σεπτεμβρίου, υποστήριξε ομόφωνα την πρόταση του Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών για αποστολή ανοικτής επιστολής προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία υποστηρίζει τις προσπάθειες των νοσηλευτικών κλάδων της ΠΑΣΥΔΥ αναφορικά με το θέμα των αποκοπών στα επιδόματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών Unni Hembre. Σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η μείωση στις θέσεις των νοσηλευτών, οι αποκοπές και το πάγωμα των μισθών τους και οι μειώσεις στα επιδόματά τους έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα της περίθαλψης και ασφάλειας των ασθενών.
Ειδικότερα αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι νοσηλευτές να εργάζονται πιο σκληρά από πριν για να διατηρήσουν τα επίπεδα ποιότητας, ενώ τους ζητείται να προσφέρουν περισσότερα για λιγότερα, προσθέτει.
Αναφέρεται παράλληλα στην έλλειψη εξοπλισμού, σε μειωμένες προμήθειες και μη επαρκή στελέχωση που «θέτουν τις ζωές των ασθενών σε κίνδυνο επί καθημερινής βάσης».
 http://www.ikypros.com

Διπλοθεσίτισα η πρύτανης του ΤΕΠΑΚ

Διπλοθεσίτισα  η πρύτανης του ΤΕΠΑΚ
Δύο οργανικές θέσεις κατέχει η πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (ΤΕΠΑΚ) Ελπίδα Κεραυνού, τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες άνεργοι επιστήμονες. Η κ. Κεραυνού αυτή τη στιγμή κατέχει θέση καθηγήτριας στο ΤΕΠΑΚ από το οποίο πληρώνεται και ταυτόχρονα βρίσκεται με άδεια ανευ απολαβών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πολλοί ίσως διερωτηθούν για την περίεργη αυτή διευθέτηση καθώς γενικότερα απορρίπτονται ανάλογα αιτήματα που καταθέτουν υπάλληλοι του Δημοσίου. Επίσης, το να έχει δύο θέσεις σε δύο δημόσια Πανεπιστήμια, μπορεί να θεωρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις ως σύγκρουση συμφερόντων. Πάντως κύκλοι από το Πανεπιστήμιο Κύπρου μας ανέφεραν πως προτίθενται να εισηγηθούν τη μη ανανέωση της άδειας άνευ απολαβών της, ώστε η κ. Κεραυνού να αποφασίσει ποια θέση θα κρατήσει.
 ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΛΑΝΤΟΥ

http://www.alithia.com.cy

Αντιδρούν δυναμικά οι νοσηλευτές

Αντιδρούν δυναμικά οι νοσηλευτές
Σε αναμονή των απαντήσεων από το υπουργείο υγείας στο αίτημα τους για διάλογο στο θέμα των επιδομάτων είναι οι νοσηλευτές, δήλωσε στο Super Sport fm, ο πρόεδρος του κλάδου Πρόδρομος Αργυρίδης.
Ο κύριος Αργυρίδης είπε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση των επιδομάτων βάρδιας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και πρόσθεσε ότι ο κλάδος είναι έτοιμος να προσέλθει σε διάλογο.
Την ίδια στιγμή, είπε, ο νοσηλευτές είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε διάλογο. Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, θα προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα.
 http://www.alithia.com.cy

Aυτή είναι η 42χρονη ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη που συνελήφθη -Ηταν πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής [εικόνα]


Ως πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής λειτουργούσε η 42χρονη ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, η οποία συνελήφθη το Σάββατο για συμμετοχή στις εγκληματικές ενέργειες της οργάνωσης.... Η 42χρονη υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφαλείας του Πειραιά και σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είχε δεχθεί τηλεφώνημα το βράδυ της δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι από τον πυρηνάρχη της ΧΑ στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη.

Η Βενετία Πόπορη υπηρετούσε 20 χρόνια στην Αστυνομία και σύμφωνα με συναδέλφους της δεν είχε προκαλέσει ποτέ, ενώ δεν είχε εκδηλώσει ποτέ πολιτικές προτιμήσεις.

Οταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι εντόπισαν ένα μικρό οπλοστάσιο. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το υπηρεσιακό της πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και τέλος ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.


 http://planet-greece.blogspot.com

«Αδιαμφισβήτητη» η αύξηση των θερμοκρασιών στη Γη




Η έκθεση-ορόσημο του Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή προειδοποιεί πως περαιτέρω εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα προκαλέσει νέα αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη μας, και αλλαγές σε κάθε όψης του κλιματικού συστήματος.
Η θέρμανση του πλανήτη είναι «αδιαμφισβήτητη» και οι επιστήμονες είναι κατά 95% βέβαιοι πως οι άνθρωποι έχουν υπάρξει η «κύρια αιτία» της αύξησης της θερμοκρασίας στη Γη κατά τα τελευταία 60 χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση-ορόσημο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η έκθεση, η οποία αποτελεί το πρώτο μέρος τριλογίας αναφορικά με τους μηχανισμούς που βρίσκονται πίσω από την θέρμανση του πλανήτη μας, δηλώνει κατηγορηματικά πως οι αλλαγές που έχουν παρατηρηθεί στο κλιματικό σύστημα είναι «άνευ προηγουμένου σε βάθος δεκαετιών και χιλιετηρίδων».

Κάθε μία από τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες έχει υπάρξει θερμότερη από κάθε προηγούμενη δεκαετία από το 1850. Όπως αναφέρει η έκθεση, τα επίπεδα των υδάτων παγκοσμίως αναμένεται να ανέλθουν κατά 26 με 82 εκατοστά έως το 2100.

«Οι αξιολόγησή μας [...] καταδεικνύει πως η ατμόσφαιρα και ο ωκεανός έχουν θερμανθεί, η ποσότητα χιονιού και πάγου έχει μειωθεί, το επίπεδο της θάλασσας παγκοσμίως έχει ανέβει, και οι συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου έχουν αυξηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά από τη Στοκχόλμη ο συμπρόεδρος της αρμόδιας ομάδας εργασίας του Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή, το οποίο εξέδωσε την έκθεση.

Η έκθεση προειδοποιεί πως περαιτέρω εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα προκαλέσει νέα αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη μας, και αλλαγές σε κάθε όψης του κλιματικού συστήματος.

«Σημαντικές και συνεχιζόμενες μειώσεις εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου» είναι απαραίτητες για τον περιορισμό των εξελίξεων αυτών, προειδοποιεί η έκθεση.

«Γνωρίζουμε τη φύση του προβλήματος και τις επιλογές για την αντιμετώπισή του», σχολίασε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/environment/67629#sthash.tswdLOV7.n8N9YFdV.dpuf

ΑΝΑΨΕ Η ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2014


O θεός του Ήλιου, Απόλλωνας, όπως πάντα γενναιόδωρος έστειλε τις ακτίνες του ολοκληρώνοντας με επιτυχία μια ακόμα Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, αυτή τη φορά για τους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι 2014.
Παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων, το μεσημέρι της Κυριακής, άναψε η Φλόγα στον ναό της Ήρας και η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη, την έδωσε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον 18χρονο αθλητή της χιονοδρομίας καταβάσεων Γιάννη Αντωνίου, με τον οποίο άρχισε η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους.
http://enneaetifotos.blogspot.com/

Sunday, September 29, 2013

Το κουτί της Πανδώρας: ''Χρυσή Αυγή''


Τι να κάνετε με τις φλούδες φρούτων και λαχανικών



Αξιοποιήστε τες για καθαριότητα, στο φαγητό και για ομορφιά
Οι περισσότεροι έχουν ακουστά την...
κομποστοποίηση, ωστόσο δεν είναι εύκολο κανείς αν δεν έχει αυλή, χώρο στο μπαλκόνι ή τους ειδικούς κάδους να την κάνει.

Όμως ακόμη κι αν είστε κι εσείς σε αυτούς που δε μπορούν να κάνουν κομποστοποίηση, μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε με ποιο τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε εναλλακτικά τις φλούδες από τα φρούτα και λαχανικά.

Καθαριότητα
1. Για να καθαρίσετε βρώμικες, λιπαρές επιφάνειες: Προτού καταφύγετε στα τοξικά καθαριστικά, δοκιμάστε λίγο λεμόνι. Πασπαλίστε την περιοχή με λίγο αλάτι η μαγειρική σόδα και στη συνέχεια τρίψτε με λεμονόκουπες. (Μην το δοκιμάσετε σε ευαίσθητες επιφάνειες, όπως τα μάρμαρα).

2. Γυαλίστε την καφετιέρα σας: Για να κάνετε τις γυάλινες καφετιέρες να λάμπουν ρίξτε λίγο πάγο, αλάτι και μερικές φλούδες από λεμόνι μέσα σε αυτή. Κουνήστε το περιεχόμενο για μερικά λεπτά, πετάξτε το και ξεβγάλτε.

3. Καθαρίστε τους βραστήρες τσαγιού: Για να εξαφανίσετε τα άλατα που συσσωρεύονται στους βραστήρες, γεμίστε το δοχείο με νερό και φλούδες από λεμόνι και αφήστε το νερό να βράσει. Κλείστε τη θερμοκρασία και αφήστε το για μια ώρα. Ξεβγάλτε και στεγνώστε καλά.

Φαγητό
5. Φτιάξτε σκόνη με το εκχύλισμα των εσπεριδοειδών: Πάρτε το ξύσμα από λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια ή γκρέιπφρουτ, αφαιρώντας προσεκτικά την ψίχα. Αφήστε το να στεγνώσει περίπου τρεις μέρες. Στη συνέχεια ρίξτε τα στο μπλέντερ και κάντε τα σκόνη. Φυλάξτε σε καθαρά βάζα.

6. Φτιάξτε μυρωδάτη ζάχαρη: Ανακατέψτε λίγη από τη σκόνη εσπεριδοειδών που έχετε φτιάξει με ζάχαρη και χρησιμοποιήστε τη σε φρέσκους, φυσικούς χυμούς. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε ξύσμα από εσπεριδοειδή μέσα σε ένα βάζο με ζάχαρη μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

7. Φτιάξτε λεμονοπίπερο: Ανακατέψτε σκόνη από ξύσμα λεμονιού με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

8. Φτιάξτε μυρωδάτο λάδι: Ρίξτε ξύσμα από κίτρο ή εσπεριδοειδή (αφού αφαιρέσετε την ψίχα) σε ένα γουδί και χτυπήστε το με λίγο λάδι. Βάλτε το σε ένα βάζο και ρίξτε περισσότερο λάδι και αφήστε το για έξι ώρες. Στραγγίξτε σε ένα καθαρό βάζο.

9. Φτιάξτε σνακ πατάτας: Ανακατέψτε φλούδες από πατάτες με αρκετό χυμό από λεμόνι και ραντίστε με λάδι. Βάλτε τις φλούδες σε ένα ταψί, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 10 λεπτά). Δοκιμάστε και αλατίστε

10. Φτιάξτε ζωμό λαχανικών: Βράστε φλούδες από πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, κομμάτια από πράσο και όποιο άλλο λαχανικό έχετε χρησιμοποιήσει και ετοιμάζεστε να πετάξετε για να φτιάξετε ζωμό λαχανικών.

Ομορφιά
11. Φτιάξτε scrub με φλούδες μπανάνας: Πασπαλίστε με ζάχαρη το εσωτερικό από τις φλούδες από μπανάνες και κάντε απαλή απολέπιση. Τρίψτε απαλά το σώμα σας και ξεβγάλτε.

12. Αναζωογονήστε το πρόσωπό σας: Τρίψτε φλούδες από πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ στο πρόσωπό σας (εκτός από την περιοχή των ματιών) και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

13. Ενυδάτωση: Τρίψτε απαλά μια φλούδα αβοκάντο (από την μεριά της σάρκας) στο πρόσωπό σας για μια πλούσια ενυδάτωση.

20. Μειώστε τους μαύρους κύκλους: Οι φλούδες από πατάτες μειώνουν τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας. Πιέστε ελαφρά στο δέρμα για 15 λεπτά.
 

http://planet-greece.blogspot.com

ΥπΥγείας:Στηρίζουμε τη συνεχή εκπαίδευση Επαγγ.Υγείας



 
A+ A-
Το Υπουργείο Υγείας, υποστηρίζει τη συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, ώστε να αναπτύξουν τις απαραίτητες γνώσεις, στάσεις και δεξιότητες, και να έχουν επίγνωση της ανάγκης ενσωμάτωσης μιας κουλτούρας ασφάλειας στο υγειονομικό περιβάλλον, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος είπε πως οι λοιμώξεις, αποτελούν ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε χαιρετισμό του, στο 3ο Παγκύπριο Συνέδριο Τομέα Νοσηλευτικής Ελέγχου Λοιμώξεων, ο κ. Πετρίδης είπε πως «στην ΕΕ εκτιμάται ότι ένας στους είκοσι ασθενείς κατά μέσο όρο, προσβάλλεται από λοίμωξη συνδεόμενη με την υγειονομική περίθαλψη, ενώ 37.000 θάνατοι οφείλονται κάθε χρόνο στις λοιμώξεις αυτές».
Παράλληλα, είπε πως «παρατηρείται ψηλό ποσοστό επαγγελματικής έκθεσης σε παθογόνους μικροοργανισμούς ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας», σημειώνοντας πως «η οικονομική επιβάρυνση από αυτές τις λοιμώξεις, είναι σημαντική και δεδομένης της στενότητας πόρων που επικρατεί σήμερα, πρέπει να περιοριστεί».
Πρόσθετα, ανέφερε «οι λοιμώξεις αυτές μειώνουν την ποιότητα της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης προκαλώντας κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις τόσο στους ασθενείς, όσο και στους συγγενείς τους».
«Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η διασπορά των παθογόνων μικροοργανισμών σε ασθενείς, οφείλεται κυρίως στους επαγγελματίες υγείας και ιδιαίτερα στη μη συμμόρφωση τους στις οδηγίες Πρόληψης Ελέγχου Λοιμώξεων. Παράλληλα, οι εξελίξεις στην ιατρική περίθαλψη δύναται να κάνουν τους ασθενείς πιο ευάλωτους σε λοιμώξεις, ειδικά εκείνους με ανοσοκαταστολή λόγω ασθένειας, θεραπείας, ηλικίας, ή υπέρμετρης χρήσης αντιβιοτικών», σημείωσε ο κ. Πετρίδης.
Όπως είπε «ο έλεγχος και η πρόληψη των λοιμώξεων μέσα από τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποτελούν καθήκον του κάθε επαγγελματία υγείας», για να προσθέσει ότι «οι νοσηλευτές διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο, αφού είναι αυτοί που συμμετέχουν σημαντικά στη διαδικασία της πρόληψης μέσω της ενημέρωσης του ασθενή, από την αρχική του εισαγωγή και κατά τη διάρκεια της νοσηλευτικής του φροντίδας, καθώς και με τη χρήση ασφαλών πρακτικών στο χώρο του νοσοκομείου».
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/67490#sthash.1dV2na4y.dpuf